Meteen naar de inhoud

Akoestische oplossingen

EEN OPLOSSING VOOR DE NARE GALM

Akoestische panelen met een uniek print op maat voor jouw gemaakt.

Akoestiek

Geschikt voor elke ruimte

01

materiaal

Het paneel bestaat uit een uniek aluminium zwart of wit frame dat gevuld is met akoestisch materiaal dat voor 90% uit katoenvezels van mechanisch gerecyclede spijkerbroeken bestaat. De toplaag is een woven materiaal wat goed te beprinten is. Op de achterkant zit een geperforeerde hardboard plaat die de middentonen dempt. Deze zorgt er tevens voor dat het akoestische effect van het paneel nog hoger is. Het paneel is een duurzaam product met fijne akoestische eigenschappen.

GERECYCLED

Absorptie

Waarde

Akoestische waardes

Geluid

De absorptiewaarde geeft de akoestische prestatie van materialen weer. Belangrijk bij een geluidsabsorberend materiaal is het vermogen om geluid te absorberen. Elk materiaal heeft een bepaald absorptievermogen. Zelfs meubels en gordijnen absorberen geluid, maar hierin is het vermogen dusdanig laag dat het grootste deel van het geluid weerkaatst wordt en er in situaties met teveel harde oppervlakken akoestische hinder ontstaat.
Akoestisch frame zwart
Het frame word compleet geleverd en je kunt kiezen uit een wit of zwart frame. Je kan er voor kiezen het frame strak langs de muur te hangen of met een ophangbeugel 1,5 cm van de muur af. Hierdoor word de akoestische waarde verhoogd. Je ontvangt het frame compleet en gebruiksklaar dus je hoeft het alleen nog maar op te hangen.

Frame

02

Canvas paneel

Akoestische canvas panelen met een afbeelding uit onze collectie of met een eigen ontwerp. Het polyester doek word gespannen op een houten frame met een dikte van 38mm. In het frame zit het akoestische materiaal van gerecyclede spijkerbroeken. Dit geeft je ruimte zowel een prachtige eye-catcher, als een functionele oplossing voor de echo/galm. De frames worden in elkaar verstuurd. Aan de achterkant zit een tandhanger op het frame waardoor het gemakkelijk is op te hangen.

Akoestisch canvas paneel

Print op een textiel doek

Doordat het doek om het houten frame wordt gespannen, heb je geen lijst nodig. De print zal dus in zijn geheel mooi doorlopen tot over de rand. Een stevig paneel wat kant en klaar word geleverd. De akoestische waardes liggen lager dan die van een akoestisch paneel maar zijn nog steeds voldoende

Frame

03

Wandkleed XL

Ons wandkleed word gemaakt van 420 grams cotton met een Panama binding. Het is een dichte en stevige stof met een stoere en natuurlijke weefstructuur. Ons wandkleed geeft je interieur een natuurlijke look, hiermee creëer je een warme uitstraling in jou interieur. Voor kleden aan de muur geld hoe groter hoe beter het wandkleed tot zijn recht komt.

Creëer een warme sfeer!

Wandkleed XL van klein tot groot

Wandkleed xl Flamingo
Door de dikte van de stof heeft het ook de eigenschap om een galm licht te verminderen door de geluidstrillingen op te vangen in het kleed. Ook creëer je een warme sfeer en heeft het een licht isolerende eigenschap. Voor grote ruimtes is een wandkleed een goede oplossing, omdat deze kamer hoog te verkrijgen is. Door het ophangsysteem die grafium heeft ontwikkeld hangt het doek ook mooi langs de muur, hierdoor worden de eigenschappen van het doek goed benut. Liever een wandkleed op maat met een eigen afbeelding? Ook dan is geen probleem.

Materiaal

Het wandleed is van goede kwaliteit en de kleuren zien er mooi uit. Staat echt prachtig in onze woning, heel erg blij mee! Een tip : een extra roede voor de onderkant mee bestellen, dan staat het net wat strakker.

Mw. Oosting

Prachtig tweede akoestisch paneel met een eigen gekozen afbeelding. Uitstekende service van Grafium en altijd een snelle reactie op de gestelde vragen!

Vera

Zeer mooi canvas paneel. De gekozen maat was perfect, en het staat prachtig aan de muur!

Ellen