Meteen naar de inhoud

Isolerend behang

Behang met
unieke
eigenschappen

Het behang is akoestisch, isolerend en egaliserend
Akoestisch behang tulips roses

Waarom is het behang uniek?

Het behang zelf is maar 5mm dik en bestaat uit 1 deel. Daarom heeft dit behang een enorm plak gemak. Wel adviseren we onze behanglijm te gebruiken. Bestel het behang altijd 5cm groter omdat niet elk huis recht is. Verder heeft het behang 3 unieke eigenschappen die we je graag toelichten.

Akoestisch behang tulpen

Akoestisch

Doordat het unieke behang is opgebouwd uit 3 lagen waaronder vilt, werkt het behang akoestisch. De geluidsgolven kunnen niet weerkaatsen tegen de harde muren. Door de toplaag van textiel is het behang te bedrukken met elke gewenste afbeelding of patroon.

Isolerend

Door de dikte van het behang dekt het de wanden af waardoor warme lucht langer in de ruimte blijft hangen en de koude lucht buiten blijft. In de zomer houd je juist de warmte buiten en de koude lucht binnen. Met de hoge energie prijzen van 2022 is dit een handige besparing.

Egaliserend

Door de vilt laag aan de achterkant werkt het oneffenheden weg van wel 4 mm. Hierdoor hoeft de muur niet eerst strak gestuct te worden en kan het behang gemakkelijk op de muur worden geplakt.

Een aantal voorbeelden

Akoestisch behang vogel
Behang bergen

In het kort

Oneffenheden tot 4 mm op de muur werk je feilloos weg. Het behang is geschikt voor vrijwel alle ondergronden zoals gips, stenen muren of hout. Het egaliseert oneffenheden tot wel 4 mm, maar vult bijvoorbeeld gleuven of gipsovergangen niet op, deze dienen eerst grof uitgevlakt te worden.

Het behang wordt op rol geleverd en is met onze behanglijm te plakken. Wel heeft de ondergrond invloed op het soort lijm dat er moet worden gebruikt. Het advies is om rondom 5cm extra te bestellen, omdat nooit alle muren en vloeren even recht zijn. Door een tool die je mee kunt bestellen snijd je de overtollige stukken gemakkelijk af. Het behang aanstrijken kan met een spatel.

Behang verwijderen

Plak gemak

Bij de levering van het behang vind je een duidelijk werkinstructie, mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd contact met ons op nemen. We hebben speciale hoekprofielen in 3 kleuren (Zwart/wit zilver) online staan zodat je gemakkelijk de hoek om kan gaan. Doordat het behang wat dikker is kan je het behang niet om de hoek vouwen. Als je het behang niet strak tussen de muren in plakt, kan je het netjes afwerken met een eindprofiel. Zo kijk je niet tegen de witte zijkant aan. Je kan de muur inrollen met behanglijm en daarna het behang uit 1 deel aanbrengen. Het behang is ook gemakkelijk weer te verwijderen van de muur.

Service

We geven je graag het juiste advies voor ons akoestische behang. Heb je een (Groot) project of speciale wens? We helpen je graag. Als je het behang bij ons besteld hebt ontvang je altijd een voorbeeld van de uitsnede op het door jouw bestelde formaat. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat.