Materialen

Textielposter

TX-Textiel is een polyester stof met een keperbinding wat een stoere/katoenen look en feeling geeft. TX-Textiel is geschikt voor verschillende interieur toepassingen: Gordijnen, textielposters en Sierkussens. De soepele stof is veelzijdig en goed te gebruiken in je interieur, met zeer diepe en heldere kleuren.  
Samenstelling 100% Polyester
Wasvoorschrift Normaal proces Bleken niet toegestaan Strijken toegestaan op maximaal 110 graden Kan niet in de droger Niet chemisch reinigen Hangend drogen
Textuur Keperbinding
Indoor/Outdoor Indoor

Sierkussen

ECO – Cotton / Structex

Na een zorgvuldige selectieprocedure introduceren wij 2 rijke, fijn geweven stoffen: Cotton en de Structex. Deze natuurlijke textielsoorten zijn zeer geschikt voor indoor decoratie zoals; Sierkussens, gordijnen of tafelkleden. De stof ECO-Cotton is gecertificeerd. ECO-Cotton komt van de Katoenplant, net als ‘normaal’ katoen. ECO-Cotton is echter niet genetisch gemodificeerd en voor de groei en verwerking worden geen chemische middelen of pesticiden gebruikt. Katoenboeren moeten aan strenge eisen voldoen om hun productie biologisch te mogen noemen. Groot voordeel is dat je deze stoffen kunt: wassen, strijken en drogen. Stoffen die met de huid in contact komen moeten aan strenge eisen voldoen. Er werden géén ziekte- of allergie verwekkende stoffen aangetroffen. Structex is een gestructureerde stof van een zwaardere kwaliteit polyester. Je kunt het binnen en buiten gebruiken. Structex heeft een natuurlijke looken is wasbaar en strijkbaar.

 

Samenstelling Katoen / Polyester
Wasvoorschrift Normaal proces Bleken niet toegestaan Strijken toegestaan op maximaal 110 graden Kan niet in de droger Niet chemisch reinigen Hangend drogen
Textuur Mat, zeer fijn geweven structuur / Gestructureerde stof
Indoor/Outdoor Indoor

Buitenkussen

Polyester outdoor

Door in te spelen op de toenemende vraag naar duurzame producten, hebben wij een polyester outdoor textiel doek gevonden. Het doek is recyclebaar, opvouwbaar en lichtgewicht polyester. Hierdoor hebben wij de meest duurzaamste tuinposters en buitenkussens die er zijn! Dit polyester materiaal wordt voorzien van duurzame kunststof ringen (tuinposters), die ook geheel recyclebaar zijn. De tuinposter absorbeert het licht waardoor het doek niet reflecteert in de zon, en het is waterafstotend, waardoor water en vuil niet blijven plakken maar van het doek afrollen. Ook de tuinkussens zijn vuil en waterafstotend wat heel handig is als je eens knoeit, of de kussens vergeet binnen te halen.

Samenstelling Polyester
Wasvoorschrift Normaal proces
Textuur Mat, waterafstotend
Indoor/Outdoor Outdoor

Akoestisch paneel

Het akoestische materiaal is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van mechanisch gerecyclede spijkerbroeken. Dit betekend dat het een duurzaam product is met fijne eigenschappen. De toplaag is van een woven materiaal wat goed te bedrukken is met diepe heldere kleuren. Het frame word compleet geleverd en je kunt kiezen uit een wit of zwart frame.

Tuinposter

Polyester outdoor

Door in te spelen op de toenemende vraag naar duurzame producten, hebben wij een polyester outdoor textiel doek gevonden. Het doek is recyclebaar, opvouwbaar en lichtgewicht polyester. Hierdoor hebben wij de meest duurzaamste tuinposters en buitenkussens die er zijn! Dit polyester materiaal wordt voorzien van duurzame nikkel ringen, die ook geheel recyclebaar zijn. Of je kan kiezen uit een tunnel in de tuinposter. De tuinposter absorbeert het licht waardoor het doek niet reflecteert in de zon en het is waterafstotend. Hierdoor kunnen water en vuil niet blijven plakken en rollen van het doek af. Ook de tuinkussens zijn vuil en waterafstotend wat heel handig is als je eens knoeit, of de kussens vergeet binnen te halen.

Samenstelling Polyester
Wasvoorschrift N.V.T
Textuur Mat, waterafstotend
Indoor/Outdoor Outdoor

Wandkleed XL

Mikado cotton is een zware, stoere stof van 420 gr met een panama binding. Het materiaal is 100% BCI katoen en staat bekend om zijn natuurlijke look. Hiermee creëer je een warme uitstraling. De stof is geschikt voor meubelstofvering en andere decoratie doeleinden. De stof heeft een panama binding en geeft het wandkleed een grove en stoere structuur en zorgt voor een uitermate natuurlijke en matte look. De weefstructuur geeft stevigheid en hiermee creëer je een unieke sfeer in elke ruimte. Mikado wordt gemaakt volgens de Better Cotton Initiative (BCI) eisen. Dit is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven en richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt. BCI katoen wordt over de hele wereld verbouwd en op verschillende plekken samengebracht. Het vermengen van de katoen zorgt voor een gegarandeerde kwaliteit en is duurzaam en milieubewust.

 

Samenstelling 100% cotton
Wasvoorschrift Normaal proces Bleken niet toegestaan Strijken toegestaan op maximaal 110 graden Kan niet in de droger Niet chemisch reinigen Hangend drogen
Textuur Panama binding
Indoor/Outdoor Indoor

Tas

Linnen look

De tas is gemaakt van Linnen look 220 gr./m² dichte stof van 100% polyester garen. De platbinding geeft een stabiel en stevig effect. Dankzij een slubdraad krijgt het een linnen effect. Deze slubdraad geeft de stof meer structuur en een onregelmatige, natuurlijke look. Het is een soepelvallende stof. Het handvat is gemaakt van stevige katoenen band en is te verkrijgen in de kleuren zwart en wit.

Samenstelling Polyester
Wasvoorschrift Normaal proces
Textuur Mat, met structuur

Behangcirkel

Zelfklevende behangcirkel

De behangcirkel is van een zelfklevend polyester met matte textiel uitstraling. Het materiaal is gemakkelijk te verwijderen, kreukvrij en herpositioneerbaar dankzij de acryl-lijmlaag. Daarnaast is de behangcirkel glad en het krult niet.
Je plakt dit materiaal snel en eenvoudig bubbelvrij op elke gladde en vet vrije ondergrond. Het behangtextiel is bovendien waterbestendig en nagenoeg scheurvast, terwijl de speciale lijmlaag niet hard-hechtend is. Daardoor tast het onderliggende verflagen of behang niet aan.

 

Samenstelling Polyester met acryl-lijmlaag
Plakvoorschrift Vlakke en vet vrije ondergrond
Textuur Mat met een textiel structuur
Indoor/Outdoor Indoor
×

Hallo

Neem contact met mij op via WhatsApp of via de mail. Info@grafium.nl

× Kan ik je helpen?